Συμβουλές

Η επιλογή για μια φυσική και υγιεινή διατροφή είναι πραγματικότητα!

Τι γίνεται από εδώ και πέρα όμως;
Ποια είναι η δοσολογία;
Με ποιον τρόπο την σερβίρουμε;
Με ποιο τρόπο την αποθηκεύουμε;

Αυτές είναι μερικές εύλογες απορίες που συναντάμε καθώς ξεκινάμε τα πρώτα βήματα μας στην B.A.R.F., οι οποίες μέσα από ορισμένες απλές οδηγίες και συμβουλές βρίσκουν άμεσες απαντήσεις!

Οδηγός μεριδοποίησης

Οι παρακάτω οδηγίες είναι ενδεικτικές, για τον αυτονόητο λόγο ότι δεν είναι όλα τα σκυλάκια το ίδιο! Οι παράγοντες που καθορίζουν την ημερήσια δοσολογία είναι η ηλικία (ενήλικας – κουτάβι), η δραστηριότητα (λιγότερη ή περισσότερη), η φυλή στην οποία ανήκει το σκυλάκι μας και η εναλλαγή των εποχών (λιγότερη ποσότητα το καλοκαίρι, περισσότερη τον χειμώνα).

 • Για ενήλικα σκυλιά, σε κάθε ημερήσιο γεύμα δίνουμε το 2% – 3% του σωματικού τους βάρους.
  Τους καλοκαιρινούς μήνες με υψηλές θερμοκρασίες, προσφέρουμε μικρότερη ποσότητα από την προβλεπόμενη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το σκυλάκι μας είναι λιγότερο δραστήριο, με αποτέλεσμα οι ανάγκες του σε ενέργεια να είναι πιο χαμηλές.
 • Για κουτάβια σε κάθε ημερήσιο γεύμα δίνουμε το 4% – 10% του σωματικού τους βάρους.
  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κουτάβια έχουν αυξημένες ανάγκες διατροφής, χρειάζονται περισσότερη ενέργεια άρα και μεγαλύτερη ποσότητα τροφής, έτσι ώστε να αναπτυχθούν φυσιολογικά.
  Για να δείτε τον ενδεικτικό πίνακα με την ημερήσια δοσολογία πατήστε εδώ.
Αποχή φαγητού μίας ημέρας
 • Για ενήλικα σκυλιά μία φορά την εβδομάδα, προτείνεται αποχή από το φαγητό (νηστεία), δηλαδή να μη προσφέρουμε τίποτα στο κατοικίδιό μας (εκτός ίσως από μερικές λιχουδιές), έτσι ώστε να αποβάλλονται οι τοξίνες της τροφής που συσσωρεύονται στον οργανισμό του. Για ποιο λόγο όμως;
  Το σκυλάκι μας καθώς τρέφεται γεμίζει με ενέργεια. Ένα τμήμα αυτής της ενέργειας καταναλώνεται κατά την διάρκεια της ημέρας σε διάφορες δραστηριότητες, ενώ το υπόλοιπο αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση εάν και εφόσον δεν βρει κάποια πηγή τροφής. Με την αποχή της μίας ημέρας από την τροφή το αναγκάζουμε να χρησιμοποιήσει την αποθηκευμένη ενέργεια του, με αποτέλεσμα να “αδειάζει” και να αποβάλλει τις τοξίνες που υπάρχουν στον οργανισμό του. Για την ημέρα αποχής, καλό θα ήταν να επιλεγεί μια ημέρα κατά την οποία το σκυλάκι μας δεν θα έχει έντονη δραστηριότητα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερη ενέργεια από όση οφείλει.
 • Για κουτάβια ΔΕΝ εφαρμόζουμε  “ημέρα αποχής από το φαγητό”, γιατί όπως ήδη αναφέρθηκε χρειάζονται σε καθημερινή βάση περισσότερη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για την φυσιολογική τους ανάπτυξη.

Σημείωση: Ακόμα και αν επιλέξετε να μην εφαρμόσετε την “μία ημέρα αποχής από το φαγητό” (είναι δική σας επιλογή άλλωστε), το ενήλικο σκυλάκι σας μπορεί και να την εφαρμόσει από μόνο του! Αφού λοιπόν έχει καταναλώσει αρκετή τροφή κατά την διάρκεια της εβδομάδας, μπορεί να επιλέξει από μόνο του την «αποχή», γιατί πολύ απλά έχει γεμίσει από ενέργεια και παράλληλα επιθυμεί να «ξεκουράσει» το πεπτικό του σύστημα.

Διαδικασία μετάβασης

Η διαδικασία μετάβασης που ακολουθούμε από την ξηρά τροφή (κροκέτα ή κονσέρβα) στην φυσική διατροφή της ΚitchenB.A.R.F., είναι η αποχή από την τροφή για ένα 24ώρο (δηλαδή δεν δίνουμε να φάει τίποτα, έτσι ώστε να χωνέψει και να αποβάλλει τις τοξίνες της προηγούμενης τροφής).

Από την επόμενη ημέρα ξεκινάμε να δίνουμε κανονικά την τροφή σε όσα γεύματα έχουμε επιλέξει! Σε περίπτωση που το σκυλάκι μας δείξει  διστακτικότητα ως προς την νέα τροφή, μπορούμε για μερικές ημέρες να την ζεσταίνουμε για λίγο (όχι να την ψήσουμε) ώστε να μην είναι εντελώς κρύα και στην συνέχεια να την σερβίρουμε. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται μειώνοντας σταδιακά το ζέσταμα της γεύματος, έτσι ώστε σε μερικές ημέρες να μπορέσουμε να προσφέρουμε την τροφή εντελώς ωμή (5-10 ημέρες).

Εάν το σκυλάκι μας τρέφεται ήδη με ωμή τροφή, παραβλέπουμε την “αποχή” και προχωράμε άμεσα στην μετάβαση της νέας τροφής ΚitchenB.A.R.F.!

Διαδικασία απόψυξης & αποθήκευσης

Από την  προηγούμενη ημέρα, επιλέγουμε την ποσότητα που επιθυμούμε και την αφήνουμε να ξεπαγώσει φυσιολογικά στην συντήρηση του ψυγείου ή εναλλακτικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού ξεπαγώσει πλήρως, την σερβίρουμε στον σκυλάκι μας!
Σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί σε ένα γεύμα (π.χ. μπορεί να έχουμε επιλέξει περισσότερα από ένα γεύματα στην διάρκεια της ημέρας), η τροφή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 1-2 ημέρες, όπως ακριβώς δηλαδή και με οποιοδήποτε νωπό κρέας που δεν περιέχει συντηρητικά.

Η συσκευασία της τροφής ΚitchenB.A.R.F., είναι πιστοποιημένη, απόλυτα ασφαλής και δεν επιτρέπει καμία διαρροή υγρών και οσμών, κατά συνέπεια μπορεί άφοβα να τοποθετηθεί είτε στην κατάψυξη προς αποθήκευση, είτε στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να καταναλωθεί.

 • Δεν χρησιμοποιούμε φούρνο μικροκυμάτων για την απόψυξη της τροφής! Την αφήνουμε να ξεπαγώσει φυσιολογικά στη συντήρηση του ψυγείου ή εναλλακτικά σε θερμοκρασία δωματίου!
 • Δεν καταψύχουμε ΠΟΤΕ ξανά την τροφή η οποία έχει αποψυχθεί!
 • Εάν και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί προηγούμενα απόψυξη της τροφής, μπορούμε να αποθηκεύσουμε την τροφή στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες ίσες ή μικρότερες των -18°C!
 • Εάν το επιθυμούμε μπορούμε να βράσουμε/ψήσουμε την τροφή.
Κανόνες υγιεινής

Είτε επιλέξουμε να σερβίρουμε την τροφή απευθείας από την συσκευασία της ΚitchenB.A.R.F. (δηλαδή χωρίς να έρθουμε σε επαφή με την τροφή) , είτε να την τοποθετήσουμε στο πιατάκι του κατοικίδιού μας, ακολουθούμε απλούς κανόνες υγιεινής για την ασφάλειά μας, όπως ακριβώς θα κάναμε και με τον χειρισμό νωπού κρέατος εάν προοριζόταν για προσωπική κατανάλωση!

Κατά συνέπεια  μετά από κάθε γεύμα που προσφέρουμε:

 • πλένουμε πάντα τα χέρια μας με σαπούνι ή υγρό απορρυπαντικό.
 • επιτρέπουμε στο κατοικίδιό μας να χωνέψει χωρίς ενοχλήσεις.

Kitchen B.A.R.F.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ειδικός Κωδικός Αριθμός Έγκρισης (ΕΚΑΕ)
409Y3EL61PE

Κωδικός αριθμός εγγραφής επιχείρησης στο μητρώο ζωοτροφών
22020610000061

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη,
Πέμπτη, Παρασκευή:
10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά 

Διανομές/Delivery:
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας 

Επικοινωνια

 

2351 3017 08

6940 889 229

info@kitchenbarf.gr

www.kitchenbarf.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Share This